Tuesday, December 21, 2010

SERUPA??

Assalam.. here me just want to shared something that should to be.. just read the article k..
Pemakaian tudung biarawati telah menjadi fenomena pada masa kini tanpa disedari oleh umat Islam. Fashion tudung ala Biarawati Kristian ini mungkin lahir dari kelekaan umat Islam sendiri. Justeru, menjadi tanggungjawab kepada kita untuk menjauhi fashion tudung ini dan kembali kepada pemakaian tudung cara orang Islam, dan menunjukkan sikap berhati-hati kita dalam etika pemakaian Islam.

Sabda Rasulullah saw:
"Barangsiapa yang menyerupai sesuatu kaum, maka ia termasuk dari golongan mereka" (Hadith riwayat Abu Daud, disahihkan oleh Ibn Hibban)

Bagi anda yang memakai tudung seperti gambar di bawah, ayuh tinggalkan fashion tersebut. Bagi suami atau bapa yang punyai isteri dan anak yang memakainya, tegahlah mereka. Bagi mereka yang punyai medium untuk menyampaikan mesej ini, sebarluaskan mesej ini untuk manfaat kita semua.

Semoga usaha kecil kita ini mendapat ganjaran yang besar di sisi Allah taala.

"Berpakaianlah mengikut ajaran Islam"


Directly pick this from here.. "SOME BLOG" just shared it..

Ps: byk sgt nampak org kita dok pakai mcm ni.. so hadith pon dah ada kat situ.. jd tiba kita pulak untuk pk mana betul mana tidak.. untuk masa depan dan akhlak kita jugak kan.. segala yang baik dtgnya dari allah dan yg kurang baik itu dari kelemahan saya sendiri..

0 comments: