Tuesday, December 21, 2010

SERUPA??

Assalam.. here me just want to shared something that should to be.. just read the article k..
Pemakaian tudung biarawati telah menjadi fenomena pada masa kini tanpa disedari oleh umat Islam. Fashion tudung ala Biarawati Kristian ini mungkin lahir dari kelekaan umat Islam sendiri. Justeru, menjadi tanggungjawab kepada kita untuk menjauhi fashion tudung ini dan kembali kepada pemakaian tudung cara orang Islam, dan menunjukkan sikap berhati-hati kita dalam etika pemakaian Islam.

Sabda Rasulullah saw:
"Barangsiapa yang menyerupai sesuatu kaum, maka ia termasuk dari golongan mereka" (Hadith riwayat Abu Daud, disahihkan oleh Ibn Hibban)

Bagi anda yang memakai tudung seperti gambar di bawah, ayuh tinggalkan fashion tersebut. Bagi suami atau bapa yang punyai isteri dan anak yang memakainya, tegahlah mereka. Bagi mereka yang punyai medium untuk menyampaikan mesej ini, sebarluaskan mesej ini untuk manfaat kita semua.

Semoga usaha kecil kita ini mendapat ganjaran yang besar di sisi Allah taala.

"Berpakaianlah mengikut ajaran Islam"


Directly pick this from here.. "SOME BLOG" just shared it..

Ps: byk sgt nampak org kita dok pakai mcm ni.. so hadith pon dah ada kat situ.. jd tiba kita pulak untuk pk mana betul mana tidak.. untuk masa depan dan akhlak kita jugak kan.. segala yang baik dtgnya dari allah dan yg kurang baik itu dari kelemahan saya sendiri..

Sunday, December 5, 2010

KLIMS 2010

Aper tu?? Kuala Lumpur International Motor Show 2010... hah.. ni 2nd time aku g international motor show.. dulu tahun bila aku tak igt.. yg aku igt aku time tu kat KPTMKL.. so.. memandangkan aku ni jenis yang betul minat bangat sama kereta n super bike.. so aper lagi.. tgh ada masa nih.. roger geng n terus g.. citer by k malas lah.. tgk pict yang sempat aku snap sebelum nset aku habih batri.. chessssdale betui...












 (BUMBLE BEE Transformers car CHEVROLATE CAMARO)
(Hot n Naughty babe)

PS: Ley lak batri nset kong... klu x ley shooting video kat sana huu.. atleast dpt survey untuk accessory kereta.. ley modified.. jeng..jeng..PIMP MY RIDE!!

Friday, December 3, 2010

LEGEND OF EVIL BOY

Hah.. tajuk gempak habis.. saper budak tu? haha.. aritu masuk MPH(bukan singkatan utk nama aku ye..) ni MPH bookstore. masuk kat alamanda so ternampak lah buku nih publish kat rak depan entrance.. ngat macam nak beli satu baca.. lama tak membaca novel.. haha.. baca gak novel aku ni rupernyer.. ok lah.. aper2 pon layan jap lagu nih.. 


PS: Dengar cerita kisah ni gempak zaman era 80-an dulu.. huhu.. <<-- tetiba lak...

Tuesday, November 16, 2010

EIDUL ADHA

Salam raya hj utk semua.. dah 26 tahun beraya hj aku nih.. bila lak nk g haji nih.. INSYAALLAH.. moga d permudahkan segala urusan..

ps: hapdate via phone je.. soo.. short jer lah.. peace!!!

Monday, October 25, 2010

PENANTIAN

Orang kata penantian itu menyeksakan... hurmm. kini aku terasa beb.. seksanyer nak tunggu hari selasa nih.. resah gelisah.. owh.. apa yang aku nantikan? senyap sudey... pedih terasa d rusuk dadaku.. oh kenapa?? cheh..
"moga dipermudahkan segalanya.."

PS: Patutkah aku ber-backpack ke JApOooN.. early next yr?? hoho...

Saturday, October 23, 2010

CHOOSE IT LEAVE IT

Salam semua..salam ujung minggu.. jarang n lama2 jugak aku tak menghupdate blog nih.. mcm yang pernah aku cakap seblum nih.. banyak benda nak kena setup kembali.. perancangan demi perancangan.. tapi apa pon.. INSYAALLAH akan kembali teratur dan ALHAMDULILLAH mula dalam progression yang bagus.. 

Tapi seperkara dalam hidup kita mesti byk keputusan yang kita nak kena lakukan.. antaranya adalah keputusan dalam menentukan hala tuju hidup kita.. jadi buatlah keputusan sebaik mungkin dan pikirkan baik dan buruknya serta masa akan datang dengan keputusan yang bakal kita buat itu.. hehe *poyos lak wat artikel haahaa

Actually aku belajar dari pengalaman aku sendiri.. yang sebelum nih mungkin pernah tersalah buat keputusan.. haha.. how was it? dlm setiap kita mesti semua ada impian.. yes I have it too.. abroad study, getting better life, being a good person, having a great family, and many more. 

pernah suatu ketika aku beriya2 sangat nak abroad study, kesana..kesini.. mencari sesuatu untuk membolehkan aku mendapatkan maklumat how to abroad.. dari education fair sampai head office of institution kat kL nih.. seronok juga bila dah dapat cara penyelesaian n dah tahu cara nak fly away to get my dream comes true.. hahaha.. so some days ader akak yang kerja d office tu coll.. tanya aku.. how?? "dah ready ke nak fly? dah buat persiapan ke?" on sept2008?? erkkk..... ermmm... tahu tak aper aku jawab? "owh akak saya igt saya pilih local university jerlah.. dah ubah fikiran pulak.." haha... bengong jer kan.. punya lah bersusah payah sblum tu untuk mencari ke hulu ke hilir untuk fly.. sekali leh buang camtu jerk??

Friends... yeap.. remembering of my friend kat UK.. "oit.. tunggu aku aku nak nak fly ke sana jugak insyaallah dlm tahun nih gak... reserve bilik or umah utk aku sewa ngn ko pon okeh.." lebih kurang lah kot ayat.. last2 tak g pon.. kenapa?? what wrong?? sebenarnya ader something else yang d pikirkan ketika itu.. so i've made wrong decision and now i'm lose everything that i need.. that i want.. that i created.. all just for something wasted.. hahaha.. so mungkin ader sesuatu yang belum aku nampak.. hokey.. sebenarnya bukan nak cerita kesedihan or what ever it is.. tp just nak share je.. 
bila kita membuat sesuatu keputusan itu.. pastikan dulu apa yang sepatutnya.. yang sebenarnya dan apa kemungkinan selepas itu.. *pikirlah sendiri yerr*.. kekeke.. jangan bila selepas segalanya baru kita menyesal or asyik terpikir2 lepas tu.. thinking rationally before u made a decision .. hokeyhhhhh... pangjang lebar dah oihh.. 

see ya next entry.. salam ukhwah untuk semua...



Monday, October 18, 2010

4 golongan lelaki yang masuk neraka,...

Pertama:- 'Ayahnya' - Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak memperdulikan anak-anak perempuannya di dunia.Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya.Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat.. tidak cukup kalau dengan hanya memberi kemewahan dunia sahaja maka dia akan ditarik oleh anaknya.

Kedua:- 'Suaminya' - Apabila seorang suami tidak memperdulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat,memperhiaskan diri bukan untuk suami tapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram,apabila suami mendiamkan diri.. Walaupun dia seorang alim (solat tidak tangguh, puasa tidak tinggal)maka dia akan ditarik oleh isterinya.

Ketiga:- 'Abang-abangnya' - Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh kepala abang-abangnya.. jikalau mereka hanya mementing keluarganya sahaja dan adik perempuannya dibiar melencong dari ajaran ISLAM. Tunggulah tarikan adiknya di akhirat.

Keempat:-' Anak Lelakinya' - Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yang haram dari Islam, maka anak itu akan disoal dan dipertangungjawabkan diakhirat kelak.. Nantikan tarikan ibunya.

Maka kita lihat betapa hebatnya tarikan wanita bukan sahaja di dunia malah di akhirat pun tarikannya begitu hebat...maka kaum lelaki yang bergelar ayah / suami / abang atau anak harus memainkan peranan mereka yang sebenar tidaksilap firman ALLAH S.W.T.:-

" Hai anak adam peliharakanlah diri kamu serta ahli kamu dari api neraka,di mana bahan pembakarnya ialah manusia dan batu-batu.."

Hai wanita, kasihankan ayah anda, suami anda,abang-abang anda serta anak-anak lelaki anda..Kesiankanlah mereka dan juga diri kamu sendiri..jalankan perintah ALLAH S.W.T. dengan bersungguh-sungguh dan dengan penuh ikhlas..

Akhir kata, marilah kita berdoa agar kita semua terselamat dari ditarik dan tertarik oleh mana-mana pihak. Harga seseorang muslim adalah sangat berharga.

ALLAH S.W.T. nilaikan seseorang muslim dengan SYURGA.. semua kaum muslim masuk syurga..janganlah kita membuang atau tidak mengendah janji ALLAH S.W.T.

Semoga kita semua tergolong dari ahli syurga yang memasukinya tanpa hisab.

AMIN YARABBALALAMIN

Monday, August 2, 2010

NEW CHAPTER

fuuhh!! jap tiup habookk kat sini.. bit bz with lot of thing need to be done.. mm.. it all about life, feature, re-planning, and all need to setup clear with orderly. So.. Ramadhan nearly around.. nothing n no idea to share in here.. may be not in mood for writing.. yeahh.. tulis dah melalut.. apa nak jadih?? 

letih kot 2..3..hari ni.. 

Tambah lak skang nih asyik berulang Pheleo Damansara--->> shah alam... okeh aku ngaku parking kereta kat situ really mahal.. rm25/day mean working time(if over should pay more than that.. else compound..).. huhu.. so aku just travel by motor cabuk aku jer lah.. okeh.. so mungkin aku bakal menghabookkan lagi AKU n LIFE nie... so.. aku ucaplah awal2 eh.. SALAM RAMADHAN UNTUK SEMUA UMAT ISLAM.. ambiklah kesempatan di bulan yang mulia itu nanti untuk perbanyakkan amal dan ibadat.. moga hidup kita akan lebih di berkati dan carilah keredhaan ilahi.. ingatlah satu perkara.. kita dinilai dengan niat.. kalau nawaitu kita betul ikhlas.. insyaallah kita akan dipandang mulia disisinya.. dan kalau kita hanya pandai berkata2 untuk niat yang tak betul.. mungkin org yang akan pandang kita mulia.. tp tak disisinya.. ALLAH ITU MAHA ADIL.. BAIK DAN BURUK ATAS APA YANG KITA LAKUKAN.. HANYA DIA YANG LAYAK MEMBALASNYA.. 

PS: Tertarik pada sauatu kata dr blogwalking.. "Jangan sesekali putuskan 4 perkara ini dlm hidup .. 'heart, trust, relation, and promise' "......-aku sokong kata2nya.. hey tuan punya kata2.. aku mintak pinjam kata kamoo itu... soory akuu malas nak masuk n komen2 wat time skrg yer.. *tu pon kalu tuan punya blog siggah kat sini la... Terima Kasih... Arigato Huzaimas... syukran jazilan.. toi cei.. kamsa hamida.. huh... PEACE!! :)

Thursday, June 10, 2010

N Set ....

Anda mau handphone dengan harga murah... ?? nantikan nya nanti.. aku try untuk kasik best deal price untuk korang... bukan tiruan.. mungkin murah lah dari harga pasaran.. set AP or ORIGINAL.. INSYAALLAH.. akan aku kasik list nya nnti yer.. pk n survey lah dulu nset ape yang korang mau.. ok.. sembang yang ni dulu.. nnti ada aku kasik tarok kat sini yer... salam ceria untuk kalian semua.. PEACE!!!

Saturday, May 29, 2010

CHAKKKK!!!!

Aloppss... lama tak sok seh kat sini.. so skang nih tangan aku dah berfunction seperti biasa da.. that mean aku dah boleh nulis lancar kembali.. byk gak nak citer.. tapi mcm dah lapuk dah lah pulak kan.. ape pon akan aku hapdet nnti okeh.. tgh cootiiii dua minggu.. bulan june nih ramai member kenduri.. ley kata tiap minggu ader la.. jom membina badan untuk bulan nih.. wakakaka.. makan freeee punyaaa..!! ops!!!

okeh.. sajer nak melalut jer.. bak kata SHIN BI "aiyo na saiyo" (betul dak x tau lah eja tu..)
layan dulu gmbar aku snorkling kat REDANG LANG ISLAND... cee..yaaa!!!
(PEACE!!! CUBA TEKA SAPA TU... mesti lah aku per da...haha)

(terrer tak aku amik gmbar ?? siap leh tangkap gmbar sendrikk lagikk... :P)

(Ini namanya speed bot... plate ganu kita... tgk bendera la... *tp cheq oghang kedah)
(Gambar mcm poskad beb...)
* suma pict aku just pakai camera compaq biasa ja.. NO DSLR.. just nikon 5.1 mp coolpix*
*OTW nak sauk DSLR... tp da dpt lak SE 8.1 mp siap HD record.. hahaha*


ps: sesaper ader planning nak g bercuti dlm or luar negara leh ar mintak quotation kat aku.. aku kasi best deal punya price.. hehehe promote jap laa...

Sunday, April 18, 2010

~~* Shin Bi *~~ says: i love ya ^^



Like this sweet little girl...

Tuesday, April 13, 2010

Sunday, April 11, 2010

XCDENT

ok..N3 short sbb mmg tak sempt nk update... tmbah lg tngn aku ley pkai kiri ajer.. so... nnti lah... lot of thing need to settle..hoho segala kerja n xtvt aku lepas nie akan menjadi lembab dan mgkin xkan ku join.. huhu... 

Ps: Adakah tgnku bakal dimasukkan besi?? wait n see ya... bertambah kebal tgn aku nih... haishhh

Tuesday, April 6, 2010

Changing

okeh... aku perlu tukar layout belog ini okey... Date xder time jer ader.. haishh... n apsal ntah xleh nak Input title hoho... C-yA!!!

PS:Nnti Gueee hapdated yer.. waa g redang beb....wakakaka...(KEREKKKK jap..)

Monday, March 29, 2010

HANYA LIMA..

Lima perkara semua kita mahukannya dan kita usaha utk mendapatkannya:-

1: Wajah yang cantik – solat subuh

2: Duit yang banyak – solat zohor

3: Kesihatan yang baik – solat asar

4: Anak2 yg cerdik dan berjaya macam kita – solat maghrib

5: Tidur yang nyenyak tanpa ganguan – solat isyak

Senang jer untuk mendapatkannya hanya 15 minit setiap hari.

Kata Nabi Muhammad S.A.W; siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak. (Sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat )

' Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.' Surah Al-Baqarah ayat 286

Friday, March 26, 2010

EARTH HOUR


Okay lets reminding each others.. so tomorrow is EARTH hour time.. lets just switch off ur light for a hour only.. this will save our earth from global warming.. right?? so the time was:


8.30pm until 9.30pm

Saturdays

27march10


so let save our earth...


Ps: okay.. just simple N3.. hurmm.. btw my rooms at my rental house already didn't have an electric.. hoho..
BROGA HILL

Alops all.. finally... just finished my final exam.. hoho... the truth is.. me don't even know what i'm doing in my final exam.. always sleepy and lazies.. lets it past by past.. what i want to bebel in here is about my broga hill hiking a week before my final exam.. hahaha.. bit of crazy of me.. so that is who am I. crazies when some of the times... but still cheering  even inside nobodies will know... so didn't have any idea to yelling in here.. but just take a look some of this picture okay.. nice view.. nice panorama.. bit tired when you be the 1st time since a long times didn't do any of adventures activities like this.. hurmm.. LOVE xtvt like this.. 


PS:Perghh... sengal sikit blog aku skang nih.. asal ntah  payah aku nak describe photo2 nih.. ape2 pon layan jer lah.. hilan idea dah.. kekeke... pasni ader tempat len lak untuk dituju... nntikan untuk next two week... akan aku letak n3nye nanti yer.. haha..

Sunday, March 21, 2010

Spamming....


 


Oh okay... aku benci spamming.. and pop up under bila walking dalam blog2 yang ader benda nih.. menserabutkan betul.. mostly aku tgk byk pop under dr "WG" haha decribe sendri lah eh.. tp aku punya dah edit code dan dah tak der popunder dr "WG"< --- short sudey... hurmm.. tp tak sempat lagi nak wat blocking untuk spamming comment... siap comment ngn letak site ngarut2 kejadah haram mender tah.. any suggestion untuk elakkan comment spam nih?? 

PS: Tak sempat nak up date sgt.. bz skang nih.. so nnti aku update...about my broga hill hiking... haha.. bley ar.. best n nice view.. salam indah untuk semua..

Saturday, March 13, 2010

~Wonderful Life~
to be with you




PS: Layan dowh... in this movie what i like to see their cute little daughter...sooo cute.. her mom's also... kuang..kuang..kuang... peace no warr...saranghae yo!! 

Wednesday, March 3, 2010

Ups and Down....

Allopss!!! don't know how to describe about it... actually i'm just down right now..huhu.. so how can me rise up it back.. gosh.. nearly my final exam beb.. help..help.. but i'll tell you some... when you just newly getting up from felt down before... i'm pretty sure that you can make all the thing to be much..much better like what you wanna do right?...so.. it time you just newly feels you can rise it up... but suddenly you have been so..so.. down after a days becoz something crushing you...huhu.. like you don't even can't do anything.. studying, working..and what ever it is.. it all make you flying to your problem.. it was a huge big thing really disturb ur mind. like it feel so..so painful.. tak puas hati, sakit hati, bengang, gosh... really stress with all this.. trying to solve it but.. you can't do anything.. but it still playing in your head.. damned... all the way you just try to running from it.. but you will get disappointed result.. hurmm.. mmg damned celaka betul si penyabab aku jadi mcm nih(the person i trusted and i feel can help me before).. His really ruined my life without felt guilty even a bit.. but blame on me.. ?? seriously i said that after all this happen to.. you can't trust anybody around you.. just only the person who really live with you for a long time that you can trust.. who's  that really know you. uhuk!! 

PS:Pergh!! akhir aku tulis di sini.. aper nak buat.. aku cuba terima dengan redha ketentuan ilahi.. tapi mende nih bermain difikirannku sakitnya hati hanya tuhan jer yang tau.. hari demi hari berlalu.. aku langsung takleh nak focus.. walaupon seblum nih aku penah 4.0 untuk final project.. tapi skang 1.0pon belum tentu aku rasa nak boleh dapat walau untuk subject biasa.. damned betul aku down teruk sangat.. please motivated me anyone.. YA ALLAH berikanlah aku kekuatan... AMIN...

Tuesday, March 2, 2010

Exam...Bebbbb...




Wah.. finally my finalll exam is just around the corner.. hurmm.. me just want to apologize to my friends who was invited me to thier ceremony.. really sorry that.. because ur wedding day was at my exam date.. and really far..far..away for me to attend.. my friends at Perak and Kedah.. sorry guys..  you both at the same date.. hoho... really gotta lot of thing to do until June.. so i'm much busy with all that. Manage..manage...and....manage.. lot of thing... blooop...blooop.. i was sinking... huh!!!! what i;m just say about... damned... 

Oh!!! H*** Damned of connection.. grrr!!!!(ur fired!!!!)


PS: my final is on 15march >>> 27 march... caiyo for me... see ya!! and Sorry for everything and for everyone if me make a mistake.. okay... pray success for me orait!!! PEACE!!

Friday, February 26, 2010

Salam maulidur rasul




 Assalamualaikum semua... seperti yang semua kita ketahui, hari ni adalah hari kelahiran nabi kita nabi Muhammad s.a.w. maka adalah harus bagi kita sebagai umat islam menyambutnya. jadi marilah kita bersama2 berselawat keatas nabi junjungan kita nabi Muhammad s.a.w. jom ikuti selawat nih bersama yer..



Teringat lak suatu ketika dahulu, 1st time ikuti perarakan besar peringkat kebangsaan d dataran merdeka, seingat aku baru tingkatan satu time tu, aku jadi wakil ABIM@Angkatan Belia Islam Malaysia. Teruja habislah time tu, tahun 1997, berarak dari dataran Merdeka Kuala Lumpur sampailah stadium negara, hehehe.. jauh..jauh... tp best, penuh dengan semangat hehe.. Then 2nd perarakan besau time aku dip kat shh alam.. tak igt lak tahun baper mungkin around 2005/2006 kot.. berarak dari belakang bangunan Bank Islam tu sampai lah Masjid Negeri, Best join perarakan nih, mesti datangnyer semangatkan.. tambah lagi time berarak tu semua berselawat, hehe ok lah... sampai sini dulu.. salam maulidur rasul untuk semua.

PS: Teringat suatu perkara lak... time lepas berarak kat shah alam tu, ader lak member aku tipon mtak tolong nak ambik TV kat umah akak dia.. aku tunggu lah kat ktm bt3 lepas tu, dia siap leh jatuh tangga lagi kejar train..cian dia... OPPSS!! biarlah rahsia siapa dia.. hehe.. *aku masih sayang n teringatkan seseorang..huhu.. camner nak melupakan?? ader cadangan?? ;(

Tuesday, February 23, 2010

ASPATI d pey-Rock

 

 KELUANG MAN 2


HAlllo... semalam aku g visit KPerak(ASPATI)... kat MErU IPOH... per ag kan just company visit untuk course aku la kan.. ASPATI nih one of the Multimedia company.. main HQ kat Cyberjaya sebenarnya.. tp diorg punya production n suma benda job buat kat ipoh nih.. so aku mmg suka environment yang sempoi.. so kerja pon takyah lah pakai formal kan... but.. idea mau mantap la beb.. kalu dah satu project ribu riban mau cecah jutaan RM la kan.. kat sini diorg dlm pembinaan KELUANG MAN II ngan PERAK BOYS... coming soon kat kacaTB anda.. haha... nie bukan macam cerita keluang man dulu.. tapi telah di evolusikan menjadi 3D dan karekter pon banyak bertambah.. so dlm nih gak keluang man dah jadi kayo beb.. badan pon dah tough dah.. siap umah besau ag la kan... ader awex lagi tu beb.. hahaha... so.. nak tau lebih tunggu la ehh kat tv nnt.. bulan 3 @ 6 kalu tak silap.. huhu lupa lak aih... ok.. C-ya next entry K... 

PS: Terpromote lak aih... haha..

Saturday, February 20, 2010

Wanita...

Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi

Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa...

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan

Ps: Khas untuk pembaca wanita... jadilah wanita yang disanjungi.. to guyz.. hargailah mereka.. bimbing lah mereka dengan keimanan.. sesungguhnya mereka amat istimewa.. moga hidup kita akan lebih bermakna dan diredhai.. INSYAALLAH... ;)

Tuesday, February 16, 2010

Bila & Sesuatu..

Haaiippp.... masih belum terlambat kot untuk aku ucapkan Happy Chinese New Year..hehe.. tak tau aper da nak membebel kat sini, mungkin ader sesuatu yang mengusutkan minda ini, dan tersangatlah kusut bagai, takperlah aper leh buat lagi, biarkanlah.. moga allah ajer yang membalas, n berserah dan yakin dengan janji allah maka hidup anda akan lebih bermakna, so...... di sebalik sesuatu nih menyebabkan aku menjadi kuat makan, haisshh.. mau naik berdrum2 nih badan aku, nak kena g workout gak nih. gym oh gym, naper lah ko kena bayar.. haduii... jadinyer dah cter pasal makan, mcm2 dah nih aku dok melantak++masak jer habih suma ape yang ader kat dapur tu kan, nielah tabiat aku kot bila dah serabut punya pasal tambah lak takder transpot dah skang nih.

Kalau dulu aku serabut mau aku g travel serata pelosok ku igt, cari idea makan angin dan buang angin siapkan..opss!!(jgn kasik tau org weh...) ;P tp skang nih ditambah ngn kusut budget kurang utk yuran ku yang kena ditambah atas sebb tertentu..(mungkin sbb beberapa perkara bodoh kot penah aku wat) jadi terpaksalah aku mengreducekan xtvt aku yang mengeluarkan budget(mkn tak kisah beb.. sbb puas lepas mkn yang diinginkan.. hehehe).. dah..dah.. malas nak cter panjang.. so nih aku describe satu2 pict nih okey...  


                               (Burger King d tgh mlm sambil wat programming.. perghh!!)
 
 (Nie time makan StEamBoAt kat ngn TTDI KL SILVER POT STEAMBOAT )
 (Ni lak time OTW balik Shah Alam so pusing kat kL CentraL tu nampak lak Restaurant Cik Kenny ni.. pastu per ag.. sekali ter-Roger la plak kan.. dah cik Kenny Roger... singgah melantak la jap.. hahaha)
 
 (Nie lagi spesel punya... Fried Bachelor Macaroni huahuahua... simply delight bite... )

Ps: Gilerrrr kuat lantak nih aku skang nih.. so ari senin 22hb kena g Ipoh... Company Visit... Untuk Multimedia Development... haishh... nak jumpa geng kat Perak rasa macam tak sempat sebb pegi dengan Bas Kampus, Congratulation!!! to my best fren... dah tunang dah semalam 15hb kat Sg.Petani, dah nak selamat dah memberku ni, teringat masa dok RIVIERA dulu as my roommate,housemate, n office mate, your my best buddy ever.. gud luck friend, thank being my best friends... we enjoy together  always and ever... ingat house 8:15 RIVIERA lot of memoirs...PEACE!! :)

Monday, February 15, 2010

BEIJING...

Hello guyz... here me just wanna promote about my Beijing trips on JUNE 2010.. still open to book and be the 1st 10 person to get discount price.. so here some of the package were include in this trip:

*TIANANMEN SQUARE & FORBIDEN CITY(KOTA LARANGAN)
*GREAT WALL
*SUMMER PALACE
*NEW RUSSIAN MARKET&SUNNY GOLD STREET
*GREAT MOSQUE

AND MANY MORE....6Days 5Night(Beginning of JUNE 2010 School holiday)

If any of you really interested please leave ur e-mail for me to give full of package review.. or email me at: padzli@gmail.com..

Ps: Sementara tempat masih ada... Hurry Up!! Before the package close.. (Today date:15FEB2010)

Wednesday, February 10, 2010

Only 3 things...

Three things in life once gone never come back........ 
1. Words.
2. Opportunity. 
3. Time. 

Three things in life are never sure. 
1. Dreams. 
2. Success. 
3. Fortune. 

Three things in life that make you a great person..
1. Hard Work. 
2. Sincerity. 
3. Success. 

Three things in life are most valuable.. 
1. Love. 
2. Self respect. 
3. Friends. 

Three things in life must not be lost.... 
1. Peace 
2. Hope 
3. Honesty. 

Three things in life that destroy a person... 
1. Greed. 
2. Pride. 
3. Anger.

PS: Think about it okey... I think that me just lost my hope(sadness)... hurmm.. my opinion hope must have in our life... becoz without hope.. we can't get a better life and feature.. becoz with hope.. we drive our way to be success... we should put hope in our heart... am i'm right?(aper yang aku merapik nih bedulll.... ish..ish..)

Sunday, February 7, 2010

Travel....JOM

Hai to all my follower or anybody who was visited my BLOG.. just wanna inform u about package that my company just lunch and the package still open and available for ur request, so for who wanna joined UMRAH on this JUNE 10 or TRAVEL TO BEIJING, or anybody of ur side  neither ur family ur neighbour or who else wanna be in this group.. plz leave ur contact or ur email, and i'll give the feedback about this package ASAP..

E-mail me: padzli@gmail.com
We will tour with ABRABTCO TRAVEL & TOUR SDN BHD

Air Line that we providing:
MAS
SINGAPORE AIRLINE
SAUDI ARABIA



PS: For Beijing Insyaallah i will joined, it on 6 june 2010(5days).
HAVE A NICE PLEASURE WITH US!!

Wednesday, February 3, 2010

Everything I Do....

Look into my eyes - you will see
What you mean to me
Search your heart - search your soul
And when you find me there you'll search no more
Don't tell me it's not worth tryin' for
You can't tell me it's not worth dyin' for
You know it's true
Everything I do - I do it for you

Look into my heart - you will find
There's nothin' there to hide
Take me as I am - take my life
I would give it all I would sacrifice
Don't tell me it's not worth fightin' for
I can't help it there's nothin' I want more
Ya know it's true
Everything I do - I do it for you

There's no love - like your love
And no other - could give more love
There's nowhere - unless you're there
All the time - all the way

Don't tell me it's not worth tryin' for
I can't help it there's nothin' I want more
I would fight for you - I'd lie for you
Walk the wire for you - Ya I'd die for you

Ya know it's true
Everything I do - I do it for you


PS: It been for are longgg time not to hear LeEANn RiMeS. Pepagi bute ni terlayan lak lagu nih... so let evergreen break this moment.. OKEH!!! dah abeh layan continue 4 work..!!work...!!! work...!!(Click to da picture For listening)

Sunday, January 31, 2010

Open Your Eyes

Actually i'm found this song at somebody blog, time bukak tak perasan lagi, tp tetiba dia auto play so bila mencari which site this song came, so aku jumpa lah video nih.. tertarik dan ingin berkongsi dengan kalian semua, jadi marilah mendengar bersama2.. hehe..

Ps: Arini tulis in BM lak..campur2.. haha.. malas nak speaking.. actually klu aku tulis BI tu cuma nak wat improvement jer dlm language.. huhu.. btw thank for ur supported..  peace!! ;)

Saturday, January 23, 2010

Destinasi Budgetku...





Hye!! and hello to all... as what i`m said before... that me wanna shared about my backpacking travel.. hmm... 1stly... yes.. that i`m going backpacker just alone.. to KUCHING SARAWAK so.. Y? that sound crazy right, but there are something y me just do this, something about promise, something that what are planning before, but at the end just disappointed. For now.. let past just past by it ways, nothing to say`s it now, hmmm.. well... let see what i've got, that me really on my target rm300 and below budget?? you decide it k... :-

Day 1st:
me just arrive at around 6pm, and getting an airport taxi to my destination, it my budget hotel lah, nothing me can do at the 1st day, just really tired because didn't sleep all night long before that, studying for my exam before, then after exam... me runner to da airport huhu, so.. at the night for the 1st day me just go across the road infront of my HOsTEL for my dinner... Meatball Bolognise Spaghetti (PIZZA HUT).. after that i'm not going anywhere and just return to my room and get sleep..

my calculation:-
accomodation : RM80(3D2N)
Taxi airport-HOsTEL: RM26.00
DinNer Pizza Hut: RM15.00

DAY 2:
wake up early morning but not really me thought.. because me forgot that the time was different then our time,so me just leave my room around 10.00am.. for my b.fast me just get McD at KUCHING town.. really behind the BIG CAT monument(is it monument..?? hehe).. don't know where to go, after that me just go walking around WATER FRONT, suddenly someone came and wanna shake his hand with me with his word like he did really know who i'm.. his just said when you're arrive.. where to go(eh! bila sampai? nak g mana? dgn nada aku ni kawan dia???).. but me really didn't know who's this person, but me didn't shake his hand.. because of my safety.. y? i'll tell you letter..so walking around the WATER FRONT then me across the river with smallest boat..



Across the SARAWAK RIVER me going finding kek lapis.. haha.. just going for belasah jer... finally found KEK LAPIS DAYANG SALHAH.. just buy for pair of kek lapis.. one is choc.cheese and sweet sour flavour, so just thinking what should me do after this.. ermm.. remember something that one uncle at the same boat with me just suggest me to eat AYAM PANSUH, just nearest da boatyard.. haha... so me going there and having my LUncH.. it delicious, yeah.. the menu was so creative, nice owner friendly, He is UncLe Al-Fayad.. anyway nice to meet you sir and thank for ur accompanying me, and your AYAM PANSUH was supperb.. after my lunch.. i'm going to FORT MARGHERITA.. it was historical building.. and me just take a look inside and around the building.. it showing 1880 may it be since james brooke colonization.. hurmm... forgot something.. before me across the sarawak river, i'm just bought something to my sibling and my frens.. hehe.. just t-shirt and some keychain..  so after all this me just return to my room back.. because the sky look may not really light, almost cloudy.. just return and rest..
(this is my lunch AYAM PANSUH with mix juice)

after moment me lepaking at hall and talking with other and the owner of the place where i'm staying, she's Maggie also friendly N nice person, she suggested some place that me can visit in sarawak.. yes i do go if there in my much muchciiii of budget.. hehe.. like want to go to da forest and take a look life of ORANG UTAN's..

Night Day's 2
so at the night me just walking and take some of night fresh air, only at WATER FRONT... and have a byte for my dinner at ZE kiosk.. me just having a Thai Fried rice and Fresh orange.. where should me go then.. just round there and return.. BORED...


(Thai Fried Rice water front ZE kiosk)
serve with 1/4chicken,
egg,salt fish, powder prawn, fried bean,

My calculation day 2:
McD: RM8.80
sourvenir : RM33 (5t-shirt with 10keychain)
bot return: RM1
Kek Lapis: RM20
Ayam Pansuh: RM30
Miniral water: RM1(side)
Night 2
Dinner: RM15.50
Milo Drink:RM2.50(side)

DAY 3(last day)
me don't know where should me go for this day, should me just rest in my rooms?? oh no.. what a bored life if just staying at rooms.. so here me decide to walking again. where?? 1stly me go finding for my b.fast.. yeah!!.. found PLANET SAMBAL.. i like it nasik lemak.. there are plenty of choice.. so me just decide nasik lemak biasa and hot milo.. delicious taste.. then... like usual.. town to BANDARAYA KUCHING... going to CHINESE MUsEuM(free entrance yaa...), after that me trying to walking and find something that unusual thing.. so walking and keep walking alone... so lastly me didn't know where were i'm now... huhu... lost my direction.. but who care right?.. hahaha.. i'm traveller person should never lost.. hehe(cakap besar lak.. dlm bandar leh ar..)

so here it is.. i'm now at ETNOLOGI MUSEUM..hmm.. what inside the museum?? just what me understand is... it some of the Ethnic of SARAWAKian that showing inside of the museum.. sorry guyz... I can't get the permission to capture the pict inside.. so after visited inside..i'm leaving and going to another museum.. it ART MUSEUM near the ethnology museum.. it only about the art.. art of creativity.. ethnic art like wooden art.. trees carve.. it about engraving thing in SARAWAK... then me just return to my rooms.. and packing all my stuff to be ready going to da airport.. hehe for waiting my big bird flying to KUALA LUMPUR... i'm lepaking at KFC.. trying new meal there.. ZINGER TOWER set...


(here my b.fast: hot milo n nasik lemak PLANET SAMBAL)
nasi lemak serve with:
yellow nasik lemak, papadom,egg,sambal,kacang, saltfish,ikan bilis.

Last day calculation:
B.fast:RM5.40
7E: RM4
Taxi to airport: RM26
KFC: RM15(not pretty sure) ;

;) ENJOY MY JOURNEY.. enjoy some pict from me to ur guyz ya... HaVe a nIcE PleaSuRe..

PS: Aku nak kasi tips sikit.. so klu korang g travell ke tempat org.. especially tempat yang tak besa langsung.. so kena lah betul2 hati2.. somtime kita tak tahu apa niat org.. ya betul some tempat mmg ramai org yang baik n peramah.. tp harus d ingat.. ader jugak yang niat tak baik.. ibarat mcm kat waterfront ni yang org nak shake ngn aku n buat mcm kenal aku tu.. mn tau niat dia nak pukau n tipu ke kan. sbb aku dah byk dgr kes pukau kat situ.. yang penting amalkan doa harian... n sll lah amalkan zikir dan selawat ke atas nabi junjungan kita.. agar suma perkara musibah mcm nih dapat dielak dan kita akan dilindungi... insyaallah.. so hati2lah ketika berjalan.. n sentiasa buka minda dan pikiran anda untuk lebih berwaspasa pada keadaan sekeliling.. insyaallah lepas nih klu ader rezki aku kan travell ke HONGKONG plak... "open ur mind with lot of travelling and gain ur life experiencewith looking other humanity around.."~mie~ adoii leh ker kata2 nih...  ;)